Man gebruikt camera, maar geheugenkaart werkt niet

Mijn geheugenkaart werkt niet. Wat nu?

Je hebt net een nieuwe camera gekocht en ook een geheugenkaart aangeschaft. Vol goede moed ga je deze gebruiken om veel mooie foto’s mee te maken. Je bent op locatie en wil beginnen met fotograferen. Je doet de geheugenkaart in de camera, maar de geheugenkaart werkt niet. Er staat dat er geen geheugenkaart aanwezig is of dat deze vol is. Dat is vreemd aangezien je net een geheugenkaart hebt gekocht en deze onmogelijk vol is. Je wil toch een werkende geheugenkaart en moet weten hoe je dit kan oplossen. Heb je wel de juiste geheugenkaart? Is de kaart niet defect? Werkt de camera naar behoren? De geheugenkaart werkt niet, wat kan je hier nu aan doen?

Goede kaart?

Camera en geheugenkaart werkt niet

Dat de kaart niet werkt, kan meerdere redenen hebben. Allereerst kan het zijn dat de kaart niet geschikt is voor de camera. Het kan zijn de camera maximaal een bepaalde capaciteit aan kan. Dit kun je terugvinden in de handleiding van de camera. Soms kan een camera maximaal 32 GB aan. Dan kun je geen geheugenkaarten van 64 GB of 128 GB gebruiken. Kan de camera maximaal een 128 GB micro SD kaart of micro SD kaart aan en zal een hogere capaciteit niet werken. Daarnaast kan de snelheid een probleem zijn. Hierbij gaat het alleen op als de snelheid te laag is. Een te hoge snelheid zal nooit problemen opleveren. Een geheugenkaart is namelijk backwards compatible, wat wil zeggen dat wanneer de kaart te snel is voor de camera, de kaart terug zal schakelen naar de snelheid van de kaart.

Kaart defect?

Geheugenkaart werkt niet

Een geheugenkaart kan natuurlijk defect zijn. Dan merk je één ding: Je geheugenkaart werkt niet. Dat zijn dingen die je liever niet meemaakt, maar het is mogelijk. Als de kaart defect is, kan dit problemen veroorzaken tijdens het maken van foto’s en video’s en zul je niks aan de kaart hebben. Je kunt dit het best testen door de geheugenkaart te formatteren. Mocht dit niet mogelijk zijn of wordt de kaart niet herkend, dan lijkt het er op dat de kaart defect is. Een ander punt om op te letten, is het schuifje aan de zijkant van de kaart. Deze blokkeert de kaart en daardoor kan deze niet beschreven worden. Een andere optie om te checken, is nakijken of de kaart geen externe schade heeft. Als de kaart externe schade heeft, is de kaart defect en zal deze ook niet gaan werken. Het is daarom aan te raden om de verpakking zorgvuldig rond de kniplijn te openen, zodat er geen externe schade zal ontstaan. Mocht de kaart defect zijn, neem dan contact op met de verkoper, want zij kunnen je helpen met de garantie op het product.

Camera defect?

Geheugenkaart defect dus drone werkt niet

Natuurlijk kan het ook zijn dat de camera defect is. Mocht de kaart dus gewoon te formatteren zijn en zou deze normaal gesproken ook gewoon moeten werken, dan is het aan te raden om na te gaan of er niks mis is met de camera. Dit kun je het best checken door een andere werkende kaart in de camera te testen. Als dit inderdaad niet werkt, kun je ervan uitgaan dat de camera defect is. Mocht het wel werken, kun je het best contact opnemen met de fabrikant of verkoper van je camera. Zij kunnen het best inschatten wat er aan de hand is. Verder is het handig om nogmaals na te gaan of alles hoort te werken. Mocht dit wel zo zijn, dan lijkt het erop dat de camera defect is.

Geef een antwoord