Beste camera voor beginners + geheugenkaart!

In de wereld van de camera’s kan het soms lijken alsof je door de bomen het bos niet meer kan zien. Omdat iedereen naar eigen zeggen het beste van het beste aanbiedt. Daarnaast is het moeilijk om camera’s te vergelijken omdat elke fabrikant zijn eigen vorm van specificaties gebruikt. Ook is het moeilijk om in deze tijd fabrikanten te vertrouwen. Mede door de band die kan ontstaan tussen een verkoper en een fabrikant. Dit kan er voor zorgen dat een winkel zoals CameraNu of Kamera Express niet meer betrouwbaar is omdat ze support krijgen om een bepaalde camera meer te verkopen dan een andere.

Daarom wil ik jullie in deze blogpost meenemen in mijn drie favoriete camera’s van dit moment. Misschien steek je er alleen iets van op, maar mogelijk word je zo enthousiast dat je gelijk tot aankoop aangaat. Naast mijn top drie zal ik ook elke keer de beste match qua geheugenkaart koppelen aan de camera. Dit om je extra inzicht te geven in de werkelijke kosten van het totaal product.

Spiegelreflexcamera

Allereerst moet je als zoekende amateur fotograaf beslissen voor welk soort camera je wilt gaan kijken. Ik zie dat in de realiteit je als beginner vaak uit gaat komen op spiegelreflexcamera’s. Dit meestal door de wat zachtere prijs maar ook door een groter gebruiksgemak dan bij bijvoorbeeld een systeemcamera.

Bij een spiegelreflexcamera richt je op je onderwerp met je zoeker en dus niet met je LCD scherm. Je zal merken dat dit heel snel de kwaliteit van je camera zal verbeteren.

Een spiegelreflexcamera, zoals de naam al verklapt, werk met een spiegel. Deze spiegel zorgt er voor dat je met je zoeker het onderwerp goed kan zien. Het beeld wordt twee keer tegen een spiegel aangeschoten om te voorkomen dat je het onderwerp op zijn kop ziet. Het maken van een foto doet de camera, net zo als andere camera’s, met licht. De letterlijke vertaling van fotografie is dus ook met licht schrijven. Het geluid wat je hoort bij het maken van de foto is het opklappen van de spiegel om het licht door te laten. De hoeveelheid licht kan je vaak zelf bepalen door de grootte van je diafragma. De sensor in je camera is bepalend voor het op slaan van je foto’s. De sensor is een hele sensitieve chip die de lichtstralen omzet in een digitaal beeld.

Canon EOS 2000D

Deze spiegelreflexcamera van Canon staat hoog in mijn lijstje. Dit mede door het grote gebruiksgemak. Door de gebruiksaanwijzing kan je jezelf makkelijk trainen om, zelfs als beginner, het maximale uit je camera te halen. Door de simpele draaiknop voor de verschillende opname standen kan je creatief te werk gaan en een passende modus kiezen voor elk moment. Dit allemaal zonder al te veel poes pas, simpel en gebruiksklaar. Daarnaast is het bij deze camera al wel mogelijk om te switchen van lenzen. Door nu al te investeren in deze optie voorkom je dat je na een paar maanden niet meer verder kan in de ontwikkeling als fotograaf en je weer honderden euro’s uit moet geven. Wil je je foto’s doorsturen naar je telefoon of computer? Geen punt, gebruik dan gewoon de wifi functie om ook je vrienden te laten genieten van je kiekjes.

Als je het over geld hebt heeft de Canon 2000D ook een zeer zacht prijsje. Bij de meeste webshops kan je de camera kopen voor rond de 380 euro.

Welke SD kaart moet ik kiezen bij de Canon EOS 2000D?

Het eerste wat belangrijk is om te weten bij de Canon EOS 2000D is dat je op zoek moet naar een UHS-I SD kaart. De snelheid en capaciteit van deze SD kaart hangt heel erg af van hoe je je camera wilt gaan gebruiken. In principe is de camera uit te breiden met 256 Gigabytes, maar of je dit ook echt nodig hebt is maar de vraag. Ben je een fotograaf die af en toe op een middag foto’s gaat schieten? Kijk dan wat meer naar de wat lagere capaciteiten. Neem jij je camera standaard mee op vakantie? Probeer dan voor een hogere capaciteit te gaan, omdat er waarschijnlijk weinig momenten gaan komen waar je je foto’s over kan zetten op je computer. De snelheid van de kaart is ook vrij te bepalen, maar het is handig om te richten op een minimale snelheidsklasse van 10 of hoger. Vaak kom je dan uit bij een 128GB SD kaart.

Neem volgende week weer een kijkje op deze blog als we kijken naar mijn volgende favoriete spiegelreflexcamera: de Nikon D3500.

Geef een antwoord