groene wereldbol

3 manieren om het kantoor milieu vriendelijker te maken

Het is momenteel een ”hot topic”; het mileu. Dit komt door de opwarming van de aarde en de grote vervuiling die wij als mensheid veroorzaken. Daarom wordt er steeds meer gezocht naar passende oplossingen voor dit probleem. Vroeger dachten we dat oplossingen alleen vanuit de overheid konden komen, maar tegenwoordig weten we wel beter. Daarom neem ik u mee in deze blogpost door een paar voorbeelden van acties die uw kantoor een stuk milieuvriendelijker zullen maken.

1. Recycle

Ik hoor u al denken: ”dat is toch logisch?!”. Maar in de realiteit doet de gemiddelde Nederlander helemaal niet veel aan recyclen. Daarom is het verstandig om een plan op te stellen voor uw kantoor met uw medewerkers. In dit plan moet aan bod komen welke spullen uit het kantoor direct recyclebaar is, maar ook welke spullen nog door instanties te recyclen zijn. Na dat dit plan opgesteld is begint natuurlijk de praktijk. En iedereen weet dat de het in de praktijk altijd moeilijker is dan in theorie. Daarom is het belangrijk dat u als leidinggevende van het kantoor het goede voorbeeld geeft en dus niet elke dag uw plastic flesje weg gooit.

Groene pijlen die naar elkaar wijzen (recycling teken)

2. Afvalscheiding

Voor afvalverwerkingsbedrijven is het afval wat uit de zakelijke sector komt het meest vervelend. Dit omdat er een hoop door elkaar gehusseld afval tussen zit. U kunt er met uw kantoor voor zorgen dat de afvalwerkingsbedrijven sneller en beter hun taak kunnen doen. U kunt hiermee dus indirect zorgen voor een beter milieu door uw afval goed te scheiden. Afval kan je goed scheiden door gebruik te maken van verschillende afvalbakken waar duidelijk op aangegeven staat wat voor wat is. Na het aanschaffen van deze speciale afvalbakken hoeft u alleen nog maar uw personeel te overtuigen door ze te vertellen hoe belangrijk het is dat ook zij meewerken aan een bet milieu.

4 mensen op een rijtje die aan hun afval aan het scheiden zijn.

3. Minder printen

Heel veel zakelijk afval wordt gecreëerd door onnodig printen. Het overkomt iedereen wel is: een verkeerde uitdraai maken waardoor je nog een keer 20 A4’tjes uit moet printen. Dat lijkt op dat moment geen probleem, maar als je gaat kijken over een volledig jaar dan worden er een hoop bomen extra gekapt voor uw verkeerde printjes. Daarom is het belangrijk om uw data op te slaan op bijvoorbeeld een geheugenkaart. Dit kan een hoop vervuiling voorkomen omdat u in plaats van een printje gewoon de geheugenkaart met de bestanden aan uw collega of werknemer kan geven. Hierdoor zullen ze minder bomen hoeven te kappen waardoor u direct kan bijdragen aan het milieu.

Conclusie

Heel de wereld maakt zich steeds vaker druk over dat de aarde opwarmt en u misschien ook. Maar met deze 3 tips kunt u uw kantoor al een stuk milieu vriendelijker maken. Zorg er voor dat u goed met uw collega’s of werknemers bespreekt waarom u deze nieuwe regels wilt invoeren. Ik geloof dat hetdan geheid een groot succes wordt!

1 thought on “3 manieren om het kantoor milieu vriendelijker te maken

Geef een antwoord